Яку вхідні двері вибрати в квартиру і як це зробити

У багатьох споживачів вхідні двері є прямим відсиланням до безпечного знаходження на власній території. Цим обумовлені вимоги, що пред’являються до неї при виборі.

Правильно обрана двері зможе захистити мешканців квартири від посягання на їх майно, життя і здоров’я.

Двері в квартиру бувають різними:

  • дерев’яними;
  • металевими;
  • металопластиковими.

Їх вибір, безпосередньо, пов’язаний з фінансовою складовою покупця. Найпопулярнішими є металеві двері, так як вони створюють ілюзію надійності. Такі конструкції прекрасно зберігають накопичене тепло за рахунок розміщення між листами металу різних утеплювачів.

Квартирні двері, виготовлені з деревного масиву, володіють респектабельним зовнішнім виглядом. При належному догляді вони надійні і довговічні.

Пластикові вхідні двері стали набувати популярності не тільки в державних установах, але і в якості вхідних дверей в квартиру. Вони цілком придатні для установки в під’їздах багатоповерхових будинків, починаючи з 3-го поверху. У продажу є багато моделей пластикових дверей, що мають привабливий зовнішній вигляд.

Кожен вид вхідних дверей має ряд різних якостей, що мають відображення на вартості. Тому, вибір завжди залишається за покупцем.

Поради по правильному вибору вхідних дверей в квартиру

Приступаючи до покупки, важливо визначитися з моделлю двері. Для мешканців, чия квартира розташована на першому поверсі, в пріоритеті вхідні двері з хорошою шумоізоляцією, оснащені ущільнювальними контурами. Захист від шуму повинен відповідати 40 дБ.

У квартири, розташовані вище 3-го поверху, можна встановити двері з меншою кількістю ущільнювальних контурів, але захист від шуму не повинна бути менше 35 дБ.

Якщо в під’їзді не передбачені тамбури, двері слід вибирати з хорошим захистом від протягів, холоду і шуму, особливо, якщо квартира розташована біля ліфта.

При наявності тамбура і відсутності галасливих сусідів, можна вибрати полегшену модель двері. Головне, щоб вона мала базовий захист від холоду і шумоізоляцію до 35 дБ.

У більшості випадків, перевага віддається металевих дверей, товщина сталі у яких становить від 1,5 до 2 мм.в якості ізоляційного матеріалу може бути використаний спінений поліуретан, мінеральна вата і т. п. клас взломостойкости повинен варіюватися від 2 до 4, так як за рахунок них забезпечується надійний захист.